top of page

RVIM Richtlijnen

Bij twijfels over veiligheid van onze locatie staat hieronder beschreven hoe wij te werk gaan. Indien u alsnog vragen heeft mag u altijd bellen zodat wij u hopelijk gerust kunnen stellen.

Euro BHV zal op een veilige en verantwoorde manier in ons opleidingscentrum te Alkmaar de trainingen geven zodat u de nodige zorg kan blijven verlenen indien dit nodig is en u weet hoe te handelen bij een calamiteit. Uiteraard willen wij ook verdere verspreiding van het virus voorkomen voor uw en onze veiligheid. Volgens de richtlijnen van het RIVM hebben wij het nieuwe standaard naar een 1,5 meter samenleving in ons trainingscentrum ingericht.

Daarom zullen wij niet meer dan 10 cursisten laten deelnemen aan een training zodat wij de 1,5 meter afstand regel heel goed in acht kunnen nemen en u zich geen zorgen hoeft te maken over uw gezondheid.

 • In ons trainingscentrum willen en kunnen wij er voor zorgen dat u 1,5 meter afstand kunt houden tussen de aanwezige medecursisten.

 • Wij hebben mondkapjes en handschoenen voor elke cursist.

 • Ons pand is groot en wij hebben dan ook heel veel mogelijkheden om de trainingen te kunnen geven.

 • Wij gaan met kleinere groepen van maximaal 10 personen werken.

 • De BHV basis en de BHV herhaling brengen wij terug tot een ½ praktijk dag met ondersteuning van een op maat gemaakte **BHV e-learning. Uiteraard is het ook mogelijk om de BHV trainingen op 1 dag te volgen!

 • Wij gaan werken met verschillende start- en eindtijden. Dit kan zijn van 08.30-12.30 uur of van 13.00-17.00 uur

 • Door te werken met kleine groepen en een e-learning krijgt u dezelfde kwaliteit als u van ons gewend bent en loopt u minder risico op besmetting omdat er minder contacttijd is.

 • Wij volgen de meest recente reanimatierichtlijnen conform het NRR en het Oranje Kruis. Bij de trainingen zullen wij de les aanpassen met het geven van alleen de borstcompressie en zullen wij voorlopig geen lotus slachtoffer in gaan zetten.

 • Uiteraard verwachten wij van u als cursist ook dat u de regel van 1,5 meter in acht blijft nemen en blijven onderstaande regels van kracht!

 • Wij vragen cursisten en/of examenkandidaten die ziekteverschijnselen hebben die op het coronavirus kunnen duiden, om ons trainingscentrum/kantoor niet te betreden. De ziekteverschijnselen zijn hoge koorts (meer dan 38 graden) met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid).

 • Ook vragen wij de cursisten/examenkandidaten om de handen te wassen voor de training/examen en vermijden we fysiek contact, zoals het schudden van de hand.  Maar ondanks dat zullen wij u net zo hartelijk ontvangen als altijdVoor de RIVM richtlijnen gaat u naar:www.rivm.nl/coronavirus-covid-19
www.hetoranjekruis.nl/covid-19

Vriendelijke groet

Team EuroBHV Alkmaar

bottom of page